keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Juuri nyt ei oikein suju

Vettä tulee taivaan täydeltä, niin paljon, että jopa kasvihuoneessa tulvii. Maa ei jaksa imeä tuota vesimäärää, joten se leviää myös kasvihuoneen kohtaan ja tulee suodatinkankaasta läpi. Kaverit jo kehottivat viljelemään riisiä. Tälle vuodelle moinen on valitettavasti myöhäistä, mutta ensi vuonna lupaan harkita.

Lisäksi sen, mitä ei tuhoa liika kylmyys tai liika vesi, uhkaavat viedä naakat. Kuka kumma on keksinyt rauhoittaa linnun, joka on melkoinen maanvaiva suunnilleen kaikkialla, missä olen asustellut? Parvissa on satoja, joskus jopa tuhansia yksilöitä noita vihulaisia. Nyt ne ovat keksineet hyökätä papumaani kimppuun. Viimein, kun jotain alkoi itää, naakat alkoivat repiä taimia. Eivät edes syö, vaan katkovat ja heittävät menemään! Kun tätäkin asiaa kitisin kavereille, sain kuulla, että yhdeltä naakat repivät sipulit ja toiselta herneet. 

Voitaisiinko naakat ja viljelyaikaiset tulvat jatkossa kieltää?

Mutta jotain hyvääkin: sain osittain valmiiksi kolmannen kasvimaani. Multa loppui kesken, joten saatoin kylvää vain kolmanneksen alueesta, mutta onpahan muuten valmiina. Ei puutu enää kuin multa ja kylvö. Äsken kylvin rukolaa ja retiisiä. Mikähän muu ehtisi vielä tähän aikaan kylvettynä valmiiksi? Otan mielelläni vastaan vinkkejä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti