perjantai 29. toukokuuta 2015

Hortoilua

Puutarhatöissä on nyt tauko, koska tarvitsen mieheni apua ennen kuin pystyn etenemään. Miehellä taas on kiireiset viimeiset opiskelupäivät menossa, joten apua ei heru. Pitäisi siis rakentaa kasvimaahan uusi kivikehä, mutta minä en jaksa edes nostaa niitä kiviä, saati sitten rakentaa niistä jotain. Tietenkään en itse ole valinnut tuollaista kasvimaan reunusta, vaan se on miehen päätös. Hienohan se on kuin mikä, mutta ärsyttää, kun en pysty sitä itse tekemään. 

Taukopäivän aamun käytin kuljeskelemalla pellonreunassa. Jostain syystä olen aiemmin hortoillut vain pihassa enkä ole tuota omaa peltoa tutkinut kuin varhain keväällä, jolloin siellä ei kasvanut mitään. Nyt löysin hirmuisen määrän maitohorsmaa, aika paljon apilaa, poimulehtiä ja nokkosta. Nokkosten annoin toistaiseksi olla, koska olin matkassa aseettomana. Mutta päivän salaatin keräsin ja lisäksi kahmin pari isoa kipollista maitohorsmaa. Taidan kuivata ne talven varalle. Voikukannuppuja keräsin tuosta pihan puolelta taas ison kipollisen. Ryöppäsin ne jo, mutta etikkaliemi jäi vielä tekemättä.
Päivän saalis. Tosin tomaatti, paprika ja kurkku salaatin seassa ovat ihan kaupan hyllystä. Alkaa vain kuivaamistila kotoa loppua, koska nokkosta ja nyt tuota maitohorsmaa on niin paljon. Aiemmassa elämässä kuivasin kasvit saunassa, mutta nykyään se ei onnistu, koska sauna on kissan nukkumapaikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti