lauantai 23. toukokuuta 2015

Tuulinen päivä

Tänään ei satanut paljoa, vaikka sellaista luvattiin. Mutta en kyllä päässyt pihatöihinkään, sillä tuuli oli irrottaa pään. Ei se mikään kunnollinen myrsky ollut - siis sellainen, joihin Islannissa asuessani totuin - mutta melkoinen puhuri kuitenkin. Pelkäsin kovasti pikkuisten puitteni puolesta, mutta ne näyttivät selviävän aivan hyvin. Sen sijaan ulos unohtamani tomaatintaimet taitavat nyt olla mennyttä. 

Me emme siis kärsineet suuria vahinkoja, mutta naapurin kasvihuone, jota olen salaa kadehtinut, sai pahasti köniinsä. Katto näytti särkyneen lähes täysin ja koko rakennelma oli ottanut muutaman pyörähdyksen akselinsa ympäri. Tunnen syyllisyyttä kateuteni vuoksi, vaikka en mitään pahaa kasvihuoneelle tahtonutkaan. Lähinnä olin miettinyt, myisivätkö sen minulle, kun eivät itse näytä käyttävän.

Koska puutarhatöistä ja kotitöistä ei sään vuoksi tullut mitään (meillä oli viiden tunnin sähkökatko, joka esti monet rästityöt, kuten pyykinpesun), keskityin tähän toiseen kesäprojektiini:
Hyvää teki kyllä päästä eteenpäin, sillä projektia on jäljellä vielä pitkästi...
Pelkällä kouluruotsilla kun näitä kahlaa, aikaa menee jokseenkin paljon. Mutta onpahan mukavaa hommaa! Voittaa puutarhatyöt mennen tullen, ainakin melkein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti